• Veritons Song Contest was an online contest which took place between 2012 and 2017. A large number of countries around the world were represented in this contest and an incredible diversity in music was shown. You can still check the songs that took part in the 103 editions by accessing the Database.
THIS PAGE IS HIGHLY OUTDATED AND WILL BE UPDATED SOON

Everything on this website is for non-commercial use.

For english version click here 
 
Nota bene: In cadrul unor situatii particulare, care nu vizeaza sau nu cuprind in totalitate continutul regulamentului, deciziile Administratorilor sunt cele finale si irevocabile, urmate desigur de o motivare adecvata.

Inscriere si tari participante
 
 1. Toti membrii inregistrati ai forumului pot participa in concurs.
 2. Pentru a putea participa, trebuie sa postati in topicul corespunzator inscrierilor pe care il gasiti in sectiunea "Discutii Generale". Puteti, de asemenea, apasa butonul "Join" din meniul principal, de sus.
 3. Puteti concura cu orice tara independenta. Regiunile si teritoriile dependente, dar si tarile ce nu mai exista in prezent(ex. Iugoslavia) nu sunt eligibile.
 4. Esti juriul propriei tari. Numai tu poti decide ce melodie/voturi poate sa trimita respectiva tara.
 5. In cazul in care 2 useri doresc aceeasi tara, pot colabora, formand un juriu de 2 persoane. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul a 3,4, sau mai multi useri care doresc aceeasi tara.
Schimbarea tarii
 1. Schimbarea tarii nu este esentiala, putand ramane reprezentantul unei tari pe o perioada nedeterminata. 
 2. Pentru a putea schimba tara reprezentata de dvs in acest moment, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
  • Trebuie sa fi participat cel putin 3 editii cu tara respectiva
  • Trebuie sa fi votat in ultimele 3 editii in care ati participat 
 3. Daca indepliniti conditiile punctului 2, atunci puteti schimba tara prin postarea unei cereri in topicul corespunzator ("Schimbarea tarii" din cadrul sectiunii "Discutii Generale"). Gasiti mai multe detalii in cadrul respectivului topic.
 4. Ne asumam responsabilitatea de a verifica conditiile, asta insemnand ca raspunsul va veni cel tarziu dupa 24 de ore.
Melodii
 
 1. Melodiile pot fi din orice an.
 2. Reguli cu privire la artistul care interpreteaza melodia
  • Artistul trebuie sa detina cetatenie sau parintii artistului sa aiba cetatenia respectiva.
  • In cazul duetelor, este necesar doar ca unul dintre ei sa indeplineasca conditiile de la punctul anterior.
  • In cazul trupelor si featuringurilor, se aplica aceleasi conditii ca si la punctul anterior.
  • Coverurile sunt admise, la fel si melodiile instrumentale cu conditia ca artistul(in cazul coverurilor) si compozitorul(in cazul melodiilor instrumentale) sa indeplineasca conditiile de la primul punct.
  • Remix-urile sunt, de asemenea, admise cu conditia ca ori piesa originala sa fie din tara respectiva, ori cel care a realizat remix-ul sa fie din tara dorita(daca se poate afla din ce tara este respectiva persoana).
 3. Melodiile pot fi facute publice, dar va recomandam sa nu le dezvaluiti pana la publicarea show-ului.
 4. Fiecare tara trebuie sa-si trimita melodia pana la o data limita. Aceasta variaza de la editie la editie.
 5. Puteti trimite si o melodie de "rezerva”, in cazul in care prima melodie nu respecta toate regulile impuse. Ne rezervam dreptul de a respinge piese daca acestea nu respecta regulamentul.
 6. Odata ce show-ul este postat melodiile nu mai pot fi schimbate.
Finala Nationala
 1. In cadrul concursului Eurovision Song Contest, tarile recurg la doua moduri de selectionare a piesei. Primul mod este acela al selectiei interne(melodia aleasa in mod direct de catre televiziuna publica a tarii). In cazul nostru, selectia interna se refera la decizia directa a reprezentantului si se aplica toate regulile de la sectiunea de mai sus. Ei bine, a doua metoda este ceva mai complexa si implica si activitate din partea comunitatii. Finalele(sau selectiile) nationale reprezinta o selectie de un numar finit de piese care sunt prezentate publicului larg(membrilor VSC) si in care acestia pot vota.
 2. Modul in care membrii VSC pot vota intr-o Finala Nationala depinde doar de organizatorul acesteia, netrebuind folosit sistemul de vot oficial al concursului.
 3. Rezultatele unei finale nationale pot fi atasate in PM-ul cu piesa trimisa, acest lucru nefiind obligatoriu(Pot exista cazuri in care reprezentatul tarii nu ia seama de rezultatul finalei si alege alta piesa)
 4. Finalele Nationale trebuie sa se incheie inainte de terminarea perioadei de inscriere si pot incepe doar atunci cand aceasta perioada, de inscriere, este deschisa.
 5. Pot vota in Finale Nationale si persoane care nu sunt membrii VSC. Decizia este in mana reprezentantului.
Semifinale
 1. In cadrul fiecarei editii (incepand cu VSC40) toti participantii, exceptand tara-gazda, vor fi impartiti in doua semifinale.
 2. Semifinalele se folosesc doar in cadrul editiilor cu 40+ participanti.
 3. Fiecare semifinala contine un numar aproximativ egal de concurenti.
 4. Este obligatoriu sa votezi doar in semifinala in care esti repartizat. Daca, totusi, doresti sa votezi si in cealalta semifinala, voturile tale se vor insuma cu ale celorlalti membrii care nu fac parte din respectiva semifinala si, impreuna, vor constitui un rezultat ce va duce la calificarea piesei celei mai votate de catre acestia. Acest tip de votare se numeste REJU (Rest of the Jury).
 5. In fiecare semifinala un numar de 11 tari se califica in mod normal si cate o tara calificata prin intermediul REJU.
 6. Tara-gazda voteaza in una din cele doua semifinale, acest lucru stabilindu-se prin intermediul random.org
 7. Rezultatele semifinalelor se anunta, la fel ca in cazul rezultatelor finale, intr-un show exceptional.
 8. Toate tarile - inclusiv cele care nu s-au calificat in finala - sunt obligate sa voteze in marea finala.
 9. Pentru alte nelamuriri sau detalii in plus legate de sistemul semifinalelor va rog sa contactati unul dintre admini (Gera, Ank)
NOU: Daca procentul voturilor din REJU este mai mic de 40% atunci voturile REJU se numara ca un set normal de voturi acordat de o tara, sub titulatura de "Rest of the Jury".
 
Votarea
 
 1. O editie dureaza in jur de 2 saptamani(depinde de disponibilitatea organizatorilor) si arata sub aceasta forma:
  • Saptamana 1 - Perioada de inscriere
  • Postarea show-ului & Live Listening
  • Saptamana 2 - Perioada de vot
  • Show-ul cu rezultate
 2. Dvs. sunteti juriul propriei tari. Asta inseamna ca nu puteti vota pentru propria tara.
 3. Numai tarile participante pot vota.
 4. Voturile se trimit doar prin PM(sistemul de mesagerie al site-ului). Inainte de a vota, va sfatuim sa cititi in josul paginii de prezentare show-ului, pentru a vedea cui trebuie sa-i trimiteti voturile. 
 5. Sistemul oficial de notare este acelasi ca si in cadrul Eurovision Song Contest: 12 pentru cea mai buna piesa, 10 pentru a doua cea mai buna piesa, 8 pentru cea de-a treia, sistemul continuand pana la un punct. (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1). Punctele oferite sunt unice. Asta inseamna ca nu puteti da 7 puncte de doua ori unei tari, spre exemplu.
 6. In cadrul votarii, ca si in cazul trimiterii melodiei, exista o data limita. In cazul in care nu trimiteti pana la data limita voturile pentru aceasta editie, organizatorii vor anula rezultatul acelei tari, iar aceasta va fi trecuta la fundul clasamentului. Totusi, in cazul in care voturile nu au fost trimise din motive obiective(probleme de sanatate sau alte probleme care au facut imposibila trimiterea voturilor in timp util) tara respectiva nu va suferi niciun fel de penalizare, cu conditia ca motivele sa fie precizate printr-un PM catre Ank in timp util.
 
Rezultate
 
 1. Dupa incheierea perioadei de vot, organizatorii editiei vor aduna toate voturile si vor intocmi un clasament prezentat in cadrul unui show. Show-ul de prezentare a rezultatelor marcheaza incheierea editiei respective.
 2. Tara cu cele mai multe puncte castiga editia. In cazul unei egalitati de punctaj, tara care a fost votata de cele mai multe ori castiga. (exemplu: Tara numarul 1 a fost votata de 24 de tari in timp ce Tara numarul 2 a fost votata de 22 de tari; in acest caz castiga tara Tara numarul 1). Daca numarul de tari care au votat pentru tarile respective este egal, se trece la numararea notelor de 12 acordate, iar daca si acest criteriu nu reuseste in a determina tara castigatoare, se trece la numararea de note de 10 pana la 1. 
 
Organizare
 
1. Tara castigatoare a editie in curs poate organiza urmatoarea editie, cu sau fara ajutorul moderatorilor si adminilor. Prin organizare ne referim la:
 • Realizarea designului oficial al editiei(logo, motto, tematica).
 • Intocmirea calendarului oficial al editiei
 • Strangerea pieseilor in perioada de inscriere
 • Realizarea bannerelor pentru show-ul de prezentare a pieselor
 • Strangerea voturilor in perioada de vot
 • Realizarea scoreboardsurilor pentru show-ul de prezentare a rezultatelor
 • Prezentarea rezultatelor in cadrul show-ului si anuntarea castigatorului.
2. Tara-gazda participa si ea, de asemenea, alaturi de celelate tari. In cazul unei editii speciale, castigatorul acesteia va fi organizatorul urmatoarei editii.
3. Castigatorul editiei precedente nu este obligat sa organizeze urmatoarea editie. Organizatori din oficiu sunt Ank si moderatorii.
4. In situația în care reprezentantul tarii câștigătoare din ediția curentă renunta la participare/schimba tara pe care o reprezintă, rolul de tara gazda pentru ediția următoare va fi preluat de tara de pe locul 2. Dacă și aceasta refuza/are loc schimbarea reprezentantului, rolul va fi luat de cea de pe locul 3 șamd. 
Tara de pe primul loc nu își va pierde statutul de câștigătoare a editiei curente. 
 
Editii speciale
 
1. Unele dintre editiile VSC au o anumita tematica, impusa de catre organizatorii concursului, iar toate tarile ce doresc sa participe in respectiva editie trebuie sa se conformeze. (de exemplu, editia a 7-a a VSC-ului a fost prima editie speciala din istoria concursului, impunand tematica 'performanta live', prin care melodiile trimite trebuiau sa fie doar live)
2. Restul regulilor se aplica in totalitate si pentru acest gen de editii.
3. Editiile speciale nu sunt numerotate la fel ca si cele normale. (exemplu: VSC Special Edition 01)
4. Editiile speciale pot activa chiar simultan cu o editie normala.
 
Inactivitatea in cadrul concursului
 
1. Tara care nu participa trei editii consecutive este eliminata de pe lista tarilor concurente si este din nou eligibila in cadrul inscrierii. Daca fostul posesor al tarii se intoarce in timpul util si tara nu este ocupata, o poate relua. In cazul in care este ocupata, isi poate alege o noua tara.
2. La cerere, se pot acorda perioade de pauza motivata, in care participantul poate lipsi fara sa fie decazut din drepturile de jurat al tarii respective. Perioada de pauza nu trebuie sa depaseasca o luna.
 
 
Sanctiuni

1. Persoanele care violeaza regulile fundamentale ale concursului vor primi sanctiuni in functie de gravitatea situatiei.
2. Persoanele care uita sa voteze frecvent vor suferi incepand cu editia VSC39 sanctiuni ca in cele ce urmeaza:
 • Prima abatere - Persoana in cauza uita sa voteze o singura data ; se sanctioneaza cu un avertisment
 • A doua abatere - Persoana in cauza uita sa voteze de doua ori ; se sanctioneaza cu interzicerea participarii pentru o editie
 • A treia abatere - Persoana in cauza uita sa voteze de trei ori ; se sanctioneaza cu interzicerea participarii pentru 3 editii
 • A patra si ultima abatere - Persoana in cauza uita sa voteze de mai mult de patru ori ; se sanctioneaza cu interzicerea participarii pentru 10 sau mai multe editii

3. Incepand cu editia VSC39, actiunea de netrimitere a voturilor este considerata la acelasi nivel ca si actiunea de neparticipare in editia respectiva. Astfel, daca nu votezi este ca si cum nu ai fi participat in editia respectiva.

4. Sanctiunile se cumuleaza si expira dupa 10 editii.
 
 
 
 
 
 
Regulile se pot schimba, asa ca va recomandam sa vizitati pagina mai des. :)
 

Login

ONLINE

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Online now

Today's users

Chat